خاویار بلوگا از لحاظ شیوه تولید به دو دسته تقسیم بندی می شود که اولی، دریایی یا وحشی و دومی پرورشی است. خاویار بلوگا دریایی در واقع تخم ماهیان موجود در دریا می باشد که نام علمی این ماهی huso huso است. این ماهی بلوگا عمدتا در دریای خزر است که با ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان همسایه است. همچنین خاویار بلوگا دریایی را می توان در ماهی های دریای سیاه و آدریاتیک یافت. ماهی که خاویار بلوگا دریایی از آن استخراج می شود بیست سال طول می کشد تا بالغ شود. از این رو با مشکل کمبود خاویار بلوگا دریایی هم مواجه خواهیم بود.

 اما نوع پرورشی خاویار بلوگا توسط مراکز تولید کننده با استفاده از پرورش ماهی های خاویاری تولید می شود. لذا در این روش دیگر با دردسرهای تولید خاویار مواجه نخواهیم شد. در واقع یکی از تفاوت های خاویارهای دریایی و پرورشی هم میزان تولید و خروجی آن است. البته تولید خاویار بلوگا دریایی هزینه کمتری نسبت به خاویار بلوگا پرورشی دارد. زیرا در روش پرورشی، ماهی ها نیاز به مراقبت دائم و خوراک هایی مشابه خوراک دریا دارند. همچنین کیفیت خاویارهای دریایی به مراتب بهتر از پرورشی خواهد بود.

خواص خاویار دریایی

خاویار دریایی مانند دیگر خاویارها دارای خواص پزشکی و تغذیه ای بیشماری می باشد که در این بخش به چند مورد اشاره می کنیم.

  • خاویار دریایی از حملات قلبی جلوگیری می کند زیرا دارای روغن امگا 3 می باشد.
  • خاویار دریایی به دلیل داشتن پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می کند.
  • خاویار دریایی سرشار از ویتامین های b12، b6 و b2 می باشد.
  • خاویار دارای خاصیت ضد میگرنی و ضد استرس است.
  • خاویار دریایی به دلیل وجود مقدار زیادی کلسیم برای استخوان بسیار مفید است.
  • این خاویار اثر ضد افسردگی نیز دارد.
  • خاویار دریایی به دلیل اینکه غنی از پروتئین است برای ایجاد عضله و برای ورزشکاران کاربردی است.
  • این ماده ارزشمند سرشار از آهن است و ضد کم خونی می باشد.
  • خاویار حاوی ویتامین های a، d، c، e می باشد.

بهترین خاویار

خاویارها از لحاظ کیفیت درجه بندی می شوند و این درجه بندی به دلیل نوع ماهی های خاویار است. البته عوامل دیگری هم در این درجه بندی دخیل هستند از جمله سن ماهی، اندازه، بافت خاویار و رنگ خاویار. لذا هر چه سن ماهی که خاویار دریایی از آن استخراج شده بالا باشد کیفیت خاویار بهتر خواهد بود. همچنین هرچه تخم های خاویار دریایی بافت محکم تر و سفت تری داشته باشد یعنی خاویار مرغوب است. از نشانه های دیگر خاویار دریایی خوب تخم های بزرگتر و رنگ روشن تر است. لذا هرچه دانه ها بزرگتر باشد و رنگ آن ها روشن تر باشد در درجه بالاتری قرار می گیرد و قیمت آن هم بیشتر است. خاویار بلوگا دریایی ایرانی به دلیل داشتن دانه های درشت و نرم در مقایسه با خاویار دیگر کشورها بسیار ارزشمند است. بنابراین هیچ کشوری نمی تواند در فرآوری و تولید خاویار با ایران رقابت کند، زیرا خاویار بلوگا دریایی ایران به عنوان بهترین نوع خاویار در جهان شناخته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code